Ota yhteyttä

Etusivu » Wirma » Ajankohtaista » Lappeenrannan Hiekkalinnasta alkaa aktiivinen kesä

Lappeenrannan Hiekkalinnasta alkaa aktiivinen kesä

Lappeenrannan Hiekkalinna palvelee paikallisia ihmisiä ja turisteja Linnoitusniemen kärjessä jo 14. kertaa. Hiekkalinna on veistosten, huvilaitteiden, kesäteatterin ja -konserttien lisäksi myös Lappeenrantaan tutustumisen ja erilaisten aktiviteettien keskipiste. Hiekkalinnalla on kaupungin matkailuneuvonnan palvelupiste. Lisäksi sieltä löytyy laaja valikoima vuokrattavia välineitä Lappeenrannan, lähialueen ja Saimaan valloitukseen, halutessa myös opastuksen kera.

Hiekkalinna matkailuinfoHiekkalinnan vuokravälineiden tarjonta on tänä vuonna laajempi kuin aiemmin. Alueen matkailuneuvonnasta voi vuokrata pyöriä, kanootteja, kajakkeja, SUP-lautoja ja nyt toista kesää myös soutuveneitä. Vuokravälineitä voivat vuokrata myös ryhmät, sillä välineitä on tarjolla reilusti. Lisäksi Hiekkalinnasta voi ostaa laite- ja katujunalippuja.

̶  Hiekkalinnalta löytyy kaikki tieto Lappeenrannan aktiviteettien suhteen. Kun vuokraa erilaisia välineitä, me neuvomme reittejä ja annamme ilmaiset kartat. Olemme tehneet esimerkiksi pyöräilykartan suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Kartasta löytyy pyöräreittiehdotuksia, kertoo Lappeenrannan kaupungin markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelupäällikkö Mirka Rahman.

Hiekkalinnan päivittäisen pyörittämisen avuksi kaupunki on palkannut 21 kielitaitoista nuorta kesätyöntekijää Hiekkalinnalle vakituisen henkilökunnan lisäksi.

̶  Vuokrapalettia ja palvelutarjontaa laajentamalla haluamme saada turistit viipymään Lappeenrannassa pidempään, vaikkapa yön yli. Jos heillä on aktiviteetteja, he todennäköisemmin nauttivat täällä olostaan kauemmin. Se meidän kaikkien etu, Rahman muistuttaa.

Myös opastettuja retkiä tarjolla

Hiekkalinnalta voi halutessaan tilata myös opastettuja retkiä, jotka toteutetaan esimerkiksi kanooteilla tai pyörillä. Opastetut retket hoitaa yritys nimeltä Drakkar, jolla on valikoimassa esimerkiksi pyöräilyreitti Saimaan ympäri.

Välineiden vuokrahinnat ovat 10 eurosta ylöspäin per tunti. Esimerkiksi soutuveneen vuokraus maksaa 20 euroa ja retkipyörän vuokraus 10 euroa per tunti. Välineitä voi vuokrata myös kolmeksi tunniksi, päiväksi, vuorokaudeksi, viikoksi tai pidemmäksi aikaa.

Hiekkalinna kajakit̶  Soutuvene on lisätty valikoimaan ihmisten toiveesta. Näin koko perhe voi lähteä soutamaan tunniksi vaikka Karhusaareen. Vaihtoehtoisesti voi lähteä vaikkapa kahdeksi viikoksi kanootilla tai pyörällä Saimaalle. Myös pelastusliivit ja kypärät kuuluvat vuokrauspakettiin. Lisäksi opastamme alkuun ennen kuin päästämme ketään vesille, lisää Rahman.

Myös karusellin, pomppulinnan, pikkujunan ja kaupunkikierroksen tekevän katujunan liput voi ostaa Hiekkalinnan matkailuinfosta. Lisäksi infosta voi varata liput Sorjonen-kierroksille, mutta ne lähtevät keskustasta, IsoKristiinan matkailuinfosta.

Rahman painottaa sitä, ettei aina tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Kotikaupungistakin voi löytyä sekä asukkaille että omille kesävieraille paljon näytettävää ja koettavaa.

̶  Haluamme helpottaa kesän löytämistä paikallisille asukkaille ja heidän vierailleen. Palvelemme turisteja ja paikallisiakin esimerkiksi niin, että he voivat lähteä viisumivapaalle risteilylle Viipuriin tai Pietariin. Kerromme lähialueenkin matkailusta, voimme neuvoa muun muassa pyöräretken mansikkamaalle. Meillä on paljon löydettävää kuvaannollisesti myös ihan omalta takapihalta, naurahtaa Rahman.

Lisätietoja:

Mirka Rahman, Lappeenrannan kaupunki, p. 040 849 9161, mirka.rahman@lappeenranta.fi