Ota yhteyttä

Etusivu » Wirma » Ajankohtaista » Uusia it-yrityksiä Lappeenrantaan

Uusia it-yrityksiä Lappeenrantaan

Lappeenrannan seudulle on kevään aikana sijoittumassa kaksi uutta it-alan yritystä, M-Files Oy ja Aureolis Oy. Nämä vahvasti kasvavat yritykset piristävät Lappeenrannan ohjelmistoyritysten kenttää ja houkuttelevat työvoimaa Lappeenrannan lisäksi myös alueen ulkopuolelta.

Lappeenrannan seudulla, kuten myös muualla Suomessa, on ollut hankaluuksia saada tarpeeksi osaavaa työvoimaa it-alan yrityksiin. Pulaa on ollut lähinnä taitavista ohjelmistokoodareista. Tähän ongelmaan on Lappeenrannassa vastattu uusilla koulutusohjelmilla, kuten Saimaan ammattikorkeakoulun yrityselämälähtöisellä koodarikoulutuksella ja syksyllä 2017 alkavalla digitradenomikoulutuksella. Uudet koulutukset ovat olleet hyvä keino houkutella uusia it-yrityksiä sijoittumaan Lappeenrantaan.

Lappeenrannassa on M-Filesin ja Aureoliksen mukaan motivoituneita ja hyviä tyyppejä heidän tarpeisiinsa. M-Files hakee pääasiassa ohjelmisto-osaajia, kun Aureolis keskittyy Business Intelligence-osaajiin, joten yritykset eivät täysin kilpaile keskenään samasta työvoimasta. Sijoittumispäätökseen ovat vaikuttaneet myös hyvät kulkuyhteydet pääkaupunkiseudulta.

Rekrytointi molempiin yrityksiin on parhaillaan käynnissä.

Aureolis - www.aureolis.com
Rekrytointi: http://www.aureolis.com/rekrytointi

M-Files - www.m-files.com
Rekrytointi: https://www.m-files.com/fi/open-positions-recruiting