Ota yhteyttä

Etusivu » Wirma » Mitä me teemme? » Lentokentän kehittäminen

Lentokenttä paikalliseen omistukseen

Lappeenrannan lentokentän siirtymistä Finavialta maakunnalliseen omistukseen on suunniteltu jo pitkään. Vuoden 2014 aikana lentokentän toimintamallin kehitystyö ja yksityistäminen etenivät kuitenkin merkittävästi. Lokakuun 10. päivä allekirjoitettiin aiesopimus liikenneministeriön kanssa lentokentän siirtämisestä Lappeenrannan kaupungin ja maakunnan liiton omistukseen.

Tavoitteena on varmistaa lentoasematoimintojen kehittäminen ja säilyminen Lappeenrannassa.  Wirmalaiset ovat tehneet paljon töitä suunnitelmien toteutumiseksi. Keskeisimmät toimenpiteet ovat olleet lentokentän liiketoimintamallin suunnittelu, aluetaloudellisten vaikutusten selvittäminen, omistusmuutoksen perusteluaineiston kokoaminen sekä neuvottelut lentoyhtiöiden kanssa. Työt jatkuvat myös vuonna 2015 ja tavoitteena on lentokenttätoimintojen siirtyminen perustettavaan säätiöön vuoden 2016 keväällä.

Lentokenttä toimii alueella elinkeinoelämän moottorina, jolla on suuret välittömät ja välilliset vaikutukset työllisyyteen, alueen yritysten liikevaihtoon sekä verotuloihin. Tutustu lentokentän aluetaloudellisten vaikutusten selvitykseen

Tutustu lentokentän esitteeseen tästä.