Ota yhteyttä

Etusivu » Wirma » Mitä me teemme? » Yritysjalostamo

StartupMill kasvattaa osaamispohjaisten yritysten määrää

Etelä-Karjalan alue on ollut voimakkaassa teollisuuden rakennemuutoksessa viimeisten vuosien ajan. Rakennemuutoksen edetessä uusien osaamispohjaisten yritysten merkitys työnantajina ja kasvun tuojina on noussut erittäin tärkeäksi. Yrityksiä syntyy tällä hetkellä kuitenkin liian vähän, vain pari vuodessa. Vielä 2000-luvun alussa osaamispohjaisia yrityksiä syntyi reilusti enemmän. Lappeenrannan kaupunki onkin asettanut osaamispohjaisten yritysten kehittämisen yhdeksi elinkeinostrategiansa kärjeksi.

Wirma Lappeenranta Oy, Imatran seudun kehitysyhtiö Oy ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto ovat yhdessä käynnistäneet StartupMill -palvelut keväällä 2014. Tarkoituksena on kasvattaa osaamispohjaisten työpaikkojen määrää aloittavissa ja toiminnassa olevissa yrityksissä. Tavoitteeseen päästään jatkuvalla aktivointityöllä, jotta alueen uudet ideat saadaan kasvamaan liiketoiminnaksi.

StartupMill tarjoaa yritystoimintaa aloittaville ja jo toiminnassa oleville osaamispohjaisille yrityksille tukea ja apua liikeidean jalostamisessa yritystoiminnaksi ensimmäisten haasteellisten vuosien aikana. Palvelut on jaettu kolmeen vaiheeseen, jotka ovat idean arviointi, startti ja jalostamo.

Hyvin käynnistyneen toiminnan tueksi Skinnarilan Technopolikseen on avattu syksyllä uusi yhteisöllinen ja avoin StartupMill -työtila aloittaville yrittäjille. Tilassa toimi vuoden lopussa 9 yritystä työllistäen noin 45 henkilöä. Yritykset ovat normaaleja vuokralaisia, mutta saavat tarvittaessa tukea yritystoimintansa kehittämiseen toisilta yrittäjiltä, osaajilta ja StartupMill -verkoston sparraajilta. Myös Wirmalla on toimipiste tiloissa.

Alla vuoden 2014 tuloksia:

 

Lue lisää ja ota yhteyttä www.startupmill.fi