Ota yhteyttä

Etusivu » Wirma » Tapahtumat » Kestävä ruokatalous – ravinnekierto & ruokahävikin hallinta

Ensisijaiset välilehdet

19.10.2017 - 12:00 - 15:30

Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

Kestävä ruokatalous – ravinnekierto & ruokahävikin hallinta

FISS Etelä-Karjalan teollisten symbioosien palvelu työpaja III

 

Aika:             19.10.2017 klo 12:00 – 15:30

Paikka:         Kokoushuone Lehmus, 01 krs, Lappeenrannan Kaupungintalo, Villimiehenkatu 1

 

Kestävässä ruokataloudessa terveellisen ruoan tuotanto ja kulutus tapahtuvat luonnonvaroja säästäen sekä niitä optimaalisesti käyttäen ja kierrättäen. Ruokahävikki minimoidaan ja ravinteet kierrätetään takaisin peltoon kasvien tarvitsemassa määrin paikalliset energiantuotantomahdollisuudet huomioiden.

 

Tervetuloa keskustelemaan ja suunnittelemaan kestävää ruokataloutta Etelä-Karjalaan!

 

Työpajassa

  • kuullaan ravinnekierron ja ruokahävikin hallintaan liittyvistä teemoista sekä ajankohtaisia yritysesimerkkejä;
  • tuodaan esille osallistujien ideoita ja mahdollisia vapaita hukkaresursseja sekä tarpeita;
  • keskustellaan yhteistyömahdollisuuksista laaja-alaisesti ja aktiivisesti muiden osallistujien kanssa.

 

Työpajassa osallistujien kesken jaetaan tietoa tarjolla olevista ja hyödynnettävistä resursseista sekä mahdollisista yhteistyömahdollisuuksista.

-> Toisen toimijan hukkaresurssi tai jäte voi muuttua tuottavaksi resurssiksi toiselle ja säästää kummankin kustannuksia.

-> Parhaimmillaan ideoista syntyy uusia toimintatapoja ja innovaatioaihioita.
 

Huom! Työpajassa keskusteltavat resurssit ja tarpeet voivat olla paitsi materiaalia tai energiaa, myös käyttöhyödykkeitä, palveluita, teknologiaa, uusia ratkaisuja, osaamista, tiloja, yhteistyökumppaneita tai yhteistyöideoita!

 

Tervetuloa!

 

Ohjelma

12:00 – 12:15         Ilmoittautuminen ja kahvi

12:15 – 13:20         Johdantopuheenvuorot

  • Tervetuloa, Terhi Jantunen, Lappeenrannan kaupunki, projektipäällikkö FISS Etelä-Karjalan teollisten symbioosien palvelu
  • Kuulumisia Kukkuroinmäen biokaasulaitos-hankkeesta – Mika Suomalainen, Etelä-Karjalan Jätehuoltoyhtiö Oy, toimitusjohtaja
  • Ravinteiden ja hiilen kierrätyksen edellytykset ketjun eri vaiheissa– Juuso Joona, Soildfood Oy, agronomi
  • Pelasta päivällisesi! Tavoitteena loppu ruokahävikille – Mikko Evinen, ResQ Club, Director, Strategic Relations

13:20 – 13:30              Työpajatyöskentelyn ohjeistus, Pirjo Rinnepelto, Apila Group Oy, työpajakoordinaattori FISS Etelä-Karjalan teollisten symbioosien palvelu

13:30 – 14:00              Kahvi- ja verkostoitumistauko

14:50 – 15:15              Työpajatyöskentelyä

15:15 – 15:30             Yhteenveto ja tilaisuuden päätös

                                     

Ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella.

 

Rekisteröinti: 
Image CAPTCHA
Peruuta